![]() |
|
|
#16 |
|
کاربر فعال سریال تلویزیونی
|
هالیدی جون ممنون از این تاپیک قشنگی که زدی . متاسفانه من توی این زمینه اطلاعاتی ندارم . فقط هم کتاب سینوهه را خوندم . موفق و موید باشی.
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
مدیر بازنشسته
|
Quote:
بله، نمی دونم چرا سینوهه رو یادم رفت بگم... شاید چون خودم زیاد ازش خوشم نیومد... اینم جالبه بدونین: سینوهه ای که میکا والتاری نوشته اصلی نیست! چی شد؟ این داستان سینوهه اصلش مال مصر باستان هست و فکر می کنم واقعا قدیمی ترین داستان مکتوب روی زمین هم محسوب می شه... خوب، صحبت از تاریخ مصر باستان بدون اطلاع از اساطیر اونها کار دشواری هست. من ابتدا مختصری از تاریخ رو می نویسم و بعد در پستهای بعد به موازات اون کار توضیح در مورد اساطیر رو انجام می دم. مصر در ابتدا (5500 - 3100 ق.م): مصر علیا و سفلی/ منس سرزمین مصر را غالبا زاده ی رود نیل می نامند و هرودوت از آن به عنوان عطیه ی نیل یاد می کند. فراعنه ی باستان مصر را سرزمین سرخ و سرزمین سیاه می نامیدند، زیرا تضاد میان گل سیاه رود نیل و خاک سرخ خارستانها در صحرا بسیار آشکار بود. ![]() تصویری از مصر باستان. گل و لای حاصلخیزی که نیل در طغیانهای سالیانه اش به همراه می آورد رمز شکل گیری نخستین روستاها در کنار آن است. این گل و لای که از حاصلخیز ترین کودهای جهان محسوب می شد (و هنوز می شود) این فرصت را به مصریان باستان می داد تا غلاتی را که بسیار زود به بار می نشستند بکارند و محصول به دست بیاورند. اما محصول به دست آمده بسیار ناچیز بود زیرا آفتاب سوزان مصر در اندک مدتی خاک را خشک و ترک ترک می کرد. بعد از گذشت سالیان، مصریان موفق به ابداع حوضچه ها یی شدند که آب سیلاب را در خود ذخیره می کرد. به این طریق آنها موفق شدند با استفاده از ترعه ها و جویها زمینهای خود را آبیاری کنند و میزان محصول خود را چندین برابر کردند. محصولاتی که قبلا یک بار در سال به دست می آمد حال 2 یا حتی 3 بار نیز برداشت می شد. به موازات این پیشرفتها کم کم دولتهای محلی نیز شکل گرفتند و بعد از گذشت 2000 سال کم کم همه ی آنها یا با جنگ و یا با ازدواج زیر سلطه ی دو دولت در آمدند: مصر علیا و سفلی... مصر سفلی در ناحیه ی دلتای نیل قرار داشت و شاهان آن تاج سرخی بر سر می گذاشتند. پایتخت آن بیوتو (Buto) در غرب دلتا بود. مصر علیا در ناحیه ی نخستین آبشارها در همسایگی نوبه قرار داشت و تاج پادشاهی آن به شکل شاهین بود. پایتخت مصر علیا نیز نخب (Nekheb) بود. تصویری از سلطان نارمر که احتمالا نام دیگری برای منس است. در حدود 3100 ق.م منس، پادشاه مصر علیا، به مصر سفلی حمله کرد و آنجا را تصرف نمود. با این کار مصر یکپارچه شد و منس تبدیل به اولین فرعون - خدای سرزمین مصر شد. در طی شش قرن بعدی، مصر به رشد منظم خود ادامه داد. کاغذ پاپیروس اختراع شد، خط هیروگلیف به وجود آمد و مالیاتها وضع شدند. به این ترتیب دوره ی سلطنت قدیم در مصر آغاز شد. ادامه دارد... شاد باشین دوستان...
Last edited by Duke; 09-11-2008 at 09:40 PM.. |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Registered User
|
سلام
داک عزیز از اطلاعاتت ممنون. امروز میخوام کمی خط مصر و معانیش رو معرفی کنم که بیشتر در عکسا آمده.چشم نشانه ی سلامتی وثروت بوده در نتیجه اغلب روی دستبند ها نیز نقاشی میشده.مربع نملدی از زمین کشاورزی بود.دایره نمادی از خورشید یا رع بود که یکی از اولین خدایان وقوی ترین آنها بود.امواج نمادی از آب بودند.
|
|
|
#19 |
|
Registered User
|
سلام
امروز میخوام به معرفی هورس بپردازم.خدایی که سر شاهین داشت مادرش وپدرش ایزیس و اوزیریس بودند و از طرف پدر با آنوبیس برادر بود.خدای آسمانها و سلطنت مصر میباشد.وی بعد از مرگ پدرش به طور مخفیانه به دنیا آمد و توسط مادرش بزرگ شد زیرا ست عمویش که پدرش را نیزبا نیرنگ و دسیسه کشته بود قصد جان وی را نیز داشت عمویش به این روش پدرش را کشت که تابوتی از طلا ساخت و گفت هر که در این تابوت بخوابد واین اندازه اش باشد تابوت از آن اوست وتابوت دقیقآ اندازه اوزیریس بود که ست فورآ در تابوت را بست وتابوت را در رود نیل انداخت و چون تابوت نابود نشد آن را 13 تکه کرد که آنوبیس و ایزیس تنها 12 تکه را یافتند و تکه 13 خوراک ماهی ها شده بود که از آن پس مردم می گویند این ماهی ها نفرین شدند.در پایان هورس انتقام پدر را گرفت. گویند هنگامی که باستان شناسان انگلیسی اولین بار در اهرام را باز میکردند شاهینی بر بالای آن شروع به پرواز کرد که شاهین نماد هورس یا محافظ سلطنت مصر است چند سال بعد همه ی این افراد که در این اکتشاف بودند به طور عجیبی مردند.این داستان آخر واقعی بود و براساس مقاله ای در مجله ی تایم بود. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
مدیر بازنشسته
|
سلام...
خواهش می کنم دوست من، من دوک هستم... ![]() من تصمیم ندارم در مورد ایزدان و اساطیر مصر به طور تحلیلی اینجا بنویسم، چون ممکنه زیاد برای دوستان جذاب نباشه و مضاف بر اون به نظرم بهتر هست که بیشتر به خود اسطوره بپردازیم تا نقد و تحلیل اون. پس قسمت اول رو شروع می کنم: داستان اساطیر مصر: نخستین سلسله ی خدایان در ابتدا تنها نون (Nun)، روح آبها بود. سپس رع (Ra) از میان او برخواست و قدرتش بی پایان بود، چه که کسی نام او را نمی دانست. رع با داشتن این قدرت تنها کافی بود نام چیزی را به زبان بیاورد تا آن چیز به وجود بیاید. رع گفت: "من در صبحگاه خپرا (Khepera) هستم، در نیمروز رع، و در شامگاه تام (Tum)." ![]() تصویر رع و تاج خورشید، افعی تاج اورائیوس (Uraeus) نام دارد. و این خود او، رع، خداوند خورشید تابان بود که از مشرق به مغرب می رفت. سپس رع نام خدایان دیگر را به زبان آورد: وقتی نام شو (Shu) را گفت باد وزیدن گرفت، نام تفنوت (Tefnut) را برد و باران بارید. آنگاه رع نام گب (Geb) و نوت (Nut) را فریاد زد و خداوندان زمین و آسمان پا به عرصه ی وجود نهادند. آنگاه نام هاپی (Hapi) را برد و رود نیل جاری شد. بعد از آن رع نام مرد و زن را بر زبان آورد از آن پس انسانها به وجود آمدند... بعد از آن رع خود را به شکل انسان در آورد و هزار سال به عنوان اولین فرعون بر مصر حکمفرمایی کرد. دوران او به عنوان دوران طلایی مصر خوانده می شود. همه سال نیل به اندازه ی کافی طغیان می کرد و محصولات به راحتی به دست می آمد. اما مقدر شده بود که هیچ بدن فانی ای بدون پیر شدن باقی نماند و رع نیز که بدن خود را به شکل انسان در آورده بود کم کم پیر شد. با گذشت هر روز نیروی رع بشتر از بدن وی بیرون می رفت. مردم کم کم شروع به پرستش اژدهای آپوفیس کردند. خداوند تاریکی که هر روز خورشید را در آسمان دنبال می کرد تا او را ببلعد. رع خشمگین شد و همه ی خدایان را به انجمن فرا خواند. آنها می دانستند که اگر رع اراده کند همه ی آدمیان را خواهد سوزاند، بنا بر این از او خواستند تا تنها شر را بسوزاند و به خیر آسیبی نزند. رع نیز سخمت (Sekhmet) را بر آدمیان نازل کرد. سخمت شیری بود عظیم که تنها از گوشت آدمیان تغذیه می کرد و تنها خون انسانها او را سیراب می کرد. او در اندک مدتی همه ی انسانهای بدکار را پاره پاره کرد. اما چون مزه ی خون آدمی هرگز او را سیراب نمی کرد دست از شکار بر نداشت و هر روز آدمیان بی شماری را به کام مرگ می فرستاد... ![]() تصویر سخمت آدمیان به درگاه رع دعا کردند تا این بلا را از آنها دور کند. رع ندای آنان را شنید و پذیرفت. او می دانست که جلوی سخمت را جز با حیله نمی توان گرفت، پس به آدمیان ندا داد که هفت هزار سبوی آب جو را با گل سرخ الفانتنیه در آمیزند تا به رنگ خون در آید. سپس زمانی که سخمت به کشتارگاه خود آمد در مقابل خود دشتی را به رنگ خون دید، یادش از کشته گان روز پیش خود افتاد و شادمانه خواست از خون آنها بنوشد، غافل از آنکه این تنها رنگ خون داشت و ماهیت شادی بخش... وقتی سخمت تلو تلو خوران به دروازه های هلیو پلیس (شهر مقدس رع) رسید، رع بر او بانگ زد: "درود بر تو، ای هاثور! (Hathor) تویی که دیگر الهه ی نفرت نیستی، بلکه رنج عشقی... عشقی که همه ی آدمیان را به کام خواهد کشید و آنها همه، قربانیان تو خواهند بود..." ![]() تصویر هاثور دوستان دقت کنید: * جنبه ی داستانی خیلی خوبی دارن اساطیر، به نظر من حتی از افسانه ها هم جالب تر هستن، چون ارتباط اونها با واقعیتهای زندگی گذشتگان غیر قابل انکار هست. در اصل اساطیر تمثیل هایی هستن از زندگی مردمی که در تاریخ تغییر کرده اند. * رع اولین فرعون مصر شد، بقیه ی فراعنه ی مصر هم قسمتی از وجود خودشون رو همیشه به او نسبت می دادند و بنا بر این به خودشون جنبه ی الهی می بخشیدند... * رع خدای خورشید هست، و بزرگترین خدایان... جنبه ی اهمیت خورشید در اساطیر باستان واقعا چشمگیر هست. * شورش انسانها بر خدایان هم همیشه مثل نقش مایه در اساطیر تکرار می شه، که البته همیشه با تنبیه انسانها به دست خدایان دنبال می شه. خوب، این از قسمت اول اسطوره ها... انشال... دفعه ی بعد با بخش دوم تاریخ ادامه خواهیم داد... شاد باشین دوستان عزیز... Last edited by Duke; 09-07-2008 at 09:15 PM.. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Registered User
|
سلام
دوک جان از اطلاعاتت خیلی ممنون خیلی جالب بودن این تاج هم که رو سرشه اسمش رع -هوراختیه یا سخمت یا سوکر اونها رو استفاده میکردند برا همین بع همه این نامها خوانده میشه. راستی باید بدونید که رع یا با سر قوچ شناخته میشده یا سر شاهین درست مثله هورس تنها تاجه رع اختلاف ائنها بوده. برای اینم همه فراعنه و خدایان خود رو به اون ربط میدادن چون بقیه فراعنه از ازدواج او و رت متولد شدند که ثمره ی این ازدواج گب و نوت بودند و ثمره ازدواج آنان ایزیس و اوزیریس و نفتیس و شو(ست)که از ازدواج ایزیس و اوزیریس هورس و از اوزیریس و نفتیس آنوبیس متولد شد و از ازدواج هورس و هاثور ..هارسومتوس متولد شد.و این سیر همین طور ادامه یافت. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Registered User
|
سلام
روی دیواره های توت عنخ آمون حک شده :من از دیروزم و از فردا آگاهم. کلمه ی عنخ به معنای زندگی است. .................................................. ... داستان ابوالهول: توتموس پسر آمن حوتپ خواب دید که ابوالهول به او می گوید اگر پیکره ی مجسمه اش را از زیر شنها بیرون آورد پادشاه میشود او نه تنها پیکره را از زیر خاک در آورد بلکه روی آن را با آهک ترمیم کرد و رنگ سرخ و زرد وآبی زد و خوابش را روی لوحی حک کرد و بین پنجه های مجسمه قرار داد که هنوز نیز موجود است. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
کاربر فعال فرهنگ و هنر
|
درود بر همه دوستان و با تشکر از مطالب جالبی که قرار دادید
اطلاعاتی درباره رود نیل : رود نیل با 6671 کیلومتر طول، طولانیترین رود جهان است. این رود از رشته کوههایی در مرکز قاره آفریقا سرچشمه میگیرد و راه طولانی خود را به سمت شمال آغاز میکند- در طی مسیر، رودهای زیادی که از کوههای غرب این قاره سرچشمه گرفتهاند، به آن میپیوندند. رود نیل از کشورهای اوگاندا، سودان و مصر و از شهرهای مهمی چون خارطوم، پایتخت سودان، و قاهره، پایتخت مصر، میگذرد و سرانجام به دریای مدیترانه میریزد. نیل شاهراه حیاتی این کشورهای خشک و بیابانی و سبب برتری موقعیت آنها بر دیگر کشورهای آفریقایی است. تمدنهای بزرگ دوران باستان همه در کنار رودهای بزرگ و پر آب پدید آمدهاند، مانند تمدن بین النهرین در اطراف رودهای دجله و فرات، و تمدن سند در حاشیه رود سند. تمدن مصر باستان نیز چند هزار سال قبل از میلاد مسیح در کنار رود نیل شکل گرفت و آثار درخشانی از خود باقی گذاشت. بنا بر گفته ای مشهور، این رود همان رودی است که برای عبور بنی اسراییل به رهبری حضرت موسی به امر خدا شکافته شد و پس از ورود فرعون و سپاهیانش، به هم آمد و آنها غرق شدند. در جایی که رود نیل به مدیترانه می ریزد، منطقه ای حاصلخیز به نام دلتای نیل قرار دارد. آغاز علم هندسه عملی نیز بدین صورت بود که:در مصر باستان، زندگانی مردم از راه کشاورزی در سرزمینهای اطراف نیل میگذشت، اما هر سال در فصل بهار، نیل طغیان میکرد و زمینهای مردم زیر آب میرفت- و زمانی که شدت آب کم میشد، زمینها دوباره پیدا میشدند، اما تمام نشانههای مرز و حد هر زمین، به کلی از میان رفته بود. لذا مصریان قدیم برای حل این مشکل به محاسبه طول و عرض زمینها پرداختند و بدین صورت شالوده هندسه عملی را بنا کردند. هرم بزرگ جیزه هرم بزرگ جیزه از عجایب هفت گانه و در واقع تنها بازمانده این هفت بنای اعجاب آور جهان باستان به شمار می آید. چگونگی ساخته شدن این هرم هرگز به طور قاطع معلوم نشده است و درباره آن نظرهای مختلفی وجود دارد.بنا به گفته هرودوت، تاریخ نگار یونان باستان، بنای هرم 30 سال طول کشیده است و صد هزار برده برای ساختن آن به کار گرفته شده اند. نظریه دیگری نیز سازندگان هرم را کشاورزانی عنوان کرده است که به دلیل طغیان رود نیل در فاصله ماههای تیر تا آبان، به کار ساختمان میپرداختند و برای آن دستمزد میگرفتند. طغیان رود به حمل و نقل سنگهای بنا نیز کمک میکرد. این سنگها از راه دور آورده میشد و هریک حدود 2.5 تن وزن داشتند. زمان ساخته شدن هرم سالهای 2566-2589 قبل از میلاد تخمین زده شده است و بیش از 2,300,000 بلوک سنگی در آن به کار رفته و ارتفاع آن- پس از از بین رفتن 9 متر از قسمت بالای آن- در حال حاضر به 140 متر می رسد. این هرم بزرگترین و قدیمی ترین هرم جیزه به شمار می آید.
|
|
|
#24 |
|
Registered User
|
سلام
اسکوتوپیا جان بابت اطلاعاتت ممنون (اسمت رو درست گفتم اگه غلط گفتم ببخشید) طرز ساخت اهرام: چند سال قبل مشخص شد که افرادی که این اهرام رو ساختن برده نبودن که قبلآ راجع بهش توضیح دادم باستان شناسان با تجزیه ی مقداری از قسمت زیرین چند سنگ مریوط به هرم زیر آنها بقایایی از روغن پیده کردند و به این شک کردند که مصری ها روی خاک روغن میریختن تا حمل آن راحت تر بشه و بعد اون را تا محل ساخت هرمها با کمک اصل اصطحکاک هل میدادند اما در اینجا برای محققین این سوال پیش آمد که چگونه آنها را بالا میبردند در این مرحله با چند مهندس ساختمانی صحبت کردند و پرسیدند آیا ممکنه طرز ساخت اون طور که هرودوت گفته شده باشه یا نه که همه گفتند نه چون این وزن سنگ رو فقط جرثقیل های امروزی بلند میکنند و برای آدمها به تعداد زیادی فرد نیاز است چندی بعد در نزدیکی اهرام بقایای دیوارهایی شیب دار پیدا شد که پس از تحقیق در یافتند که این سطح های شیب دار وسیع تر بوده و برای حمل اهرام به طبقات بالا تر استفاده میشده. در اینجا بود که گفته هایی که در کتاب هرودوت آمده بود در مورد مصر اکثرآ غلط شد. باستان شناسان بر این باورند که چون در آن زمان الکساندر مصر را گرفته بوده و هرودوت نیز از یونانیان بوده مصریها نمی خواستند راز ساخت هرم را به آنها بگویند و اطلاعات غلط داده اند. و حتی از آن پس طرز نوشتن خط خود را تغییر دادند با یونانیان نتوانند پاپیروسها را بخوانند و تنها کاهنان برای نگهداری از خط و زبان قدیم باقی ماندند.که البته رفته رفته این خط به کلی نابود شد. یه برنامه راجع به همینها شبکه 4 پخش کرد خیلی جالب بود بویژه که اکتشافاتشون و مصر باستان رو نشون میداد. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
مدیر بازنشسته
|
سلام...
و اما قبل از ادامه ی بخش تاریخ مصر دو سه منبع جدید معرفی می کنم... لیست منابع قبلی: 1 - مصر باستان (از مجموعه کتابهای تاریخ جهان)/ انتشارات ققنوس 2 - فرعونها هم می میرند (از مجموعه ی گردونه ی تاریخ)/ انتشارات علمی و فرهنگی 3 - مکانهای اسرار آمیز جهان/ انتشارات جویا----> از فصل دوم کتاب 4 - تاریخ تمدن/ ویل دورانت منابع اضافه شده ی جدید: افسانه های مردم مصر/ راجر لنسلین گرین/ ابراهیم اقلیدی (نشر هرمس) اساطیر مصر/ ژ. ویو/ انتشارات کاروان اسرار تمدن مصر باستان/ بهنام محمد پناه خوب، بهتره بریم سر بخش دوم تاریخ: دوره ی پادشاهی قدیم (3100 - 2200 ق.م): عصر اهرام در ادامه ی تاریخ مصر باستان به "دوره ی پادشاهی قدیم" وارد می شویم که از سلسله ی یکم تا ششم فراعنه را در بر می گیره. توجه دارید که این دوره ها بنا بر وقایع اتفاق افتاده و ملاحظات تاریخی تقسیم بندی می شوند. سلسله های مختلف فراعنه نشان دهنده ی خاندان های متفاوت حاکم بر مصر هستند. اولین فرعون سلسله ی اول نارمر (یا همان منس) بود که مصر علیا و سفلی را متحد کرد. پسرش که هور آها (Hor Aha) (شاهین جنگجو) نامیده می شد بر ضد وی شورید و در نیرد پیروز شد. او به عنوان دومین فرعون سلسله ی اول شناخته می شود. فراعنه ی سلسله ی یکم با حاکمان نوبه (سودان امروز) جنگهایی داشتند و شهر ممفیس را نیز آنها پایه گذاری کردند. همچنین به ابداع سد هایی پرداختند که آب نیل را در خود ذخیره می کرد و به برای کشاورزی به کار می رفت. گلدان به دست آمده با نام فرعون هور آها بر روی آن. موسس سلسله ی دوم هتپ سخم (Hetep Sekhem) (به معنی دو قدرت در صلح) نام داشته است که به نظر می رسد ابتدا از اشراف بوده و بعدها بر ضد فرعون شوریده و پیروز شده است. از جمله بناهای مهم ساخته شده در زمان سلسله ی دوم دژی با دیوارهایی به ضخامت 5 متر است که تا کنون در دنیا نظیر نداشته. فراعنه ی سلسله ی سوم پایتخت را به ممفیس منتقل کردند و در آنجا با ترویج کیش پرستش رع باعث رونق هلیوپلیس (شهر خدای آفتاب) شدند. اولین هرم ساخته شده و قدیمی ترین بنای سنگی تاریخ متعلق به فرعون زوسر (Djoser) از سلسله ی سوم است. این بنا توسط معمار بزرگ ایمحوتپ (Imhotep) در منطقه ی سقاره ساخته شد و به هرم پله پله مشهور است. ![]() هرم پله ای زوسر در سقاره. فرعون سنفرو (Snefru) (اولین فرعون سلسله ی چهارم) ساختن هرم هایی با دیواره ی صاف را آغاز کرد. اما اولین کوشش او با شکست مواجه شد، زیرا اشتباهی در محاسبات باعث شد تا شکل هرم خمیده شود و ارتفاع آن که بنا بود 130 متر باشد به 105 متر کاهش پیدا کند. دومین هرم او به نام هرم سرخ با شیب ثابت 43 درجه و به ارتفاع 104 متر ساخته شد. ![]() هرم خمیده ی فرعون سنفرو. ![]() هرم سرخ. بعد از وی نیز اهرام ثلاثه و مجسمه ی ابوالهول ساخته شد. (که دوستان توضیحات لازم را دادند)... فراعنه ی سلسله ی پنجم پایتخت را از ممفیس به هلیوپلیس انتقال دادند که محل امروزی شهر قاهره است و حتی بعضی از بناهای باستانی هلیوپلیس هنوز در قاهره به چشم می خورد. سلسه ی ششم با قدرت آغاز شد و در زمان پپی دوم (Pepi II ) به اوج خود رسید، اما بعد از او با وقوع خشکسالی های فراوان و وقوع قحطی، مصر وارد دوره ی انتقالی اول (دوره ی هرج و مرج) شد... ادامه دارد... پ.ن: این رو یادم رفت بگم، در مورد فرعون خئوپس (خوفو) حتما فصل اول کتاب چنین کنند بزرگان رو بخونید. تاریخ رو به زبان طنز بیان کرده و مترجمش هم یکی از بهترین مترجمان ایران هست: نجف دریا بندری. در ضمن از معدود کتابهایی هست که خودم شخصا 50 بار خوندم و خسته نشدم... ![]() شاد باشین عزیزان... Last edited by Duke; 10-23-2008 at 06:11 PM.. دلیل: املا... |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Registered User
|
سلام
دوک عزیز باز هم ممنون از اطلاعاتت منم کتاب افسانه های مصر رو خوندم کتاب جالبیه من که خیلی ازش لذت بردم البته یه کتاب بود با همین نام من از کتابخونه گرفتم خیلی قدیمی بود همه ورقا گلاسه با عکسی از هر افسانه هر چی بیرون گشتم پیدا نکردم گفتن این کتاب 30 یا 40 سال قبل چاپ شده بعد رفتم کتابخونه گفتم نیست بردن دیگه پس نیوردن گفتم تعجبی هم نداره. ولی فیلم های مومیایی 1و2 هم قشنگه یه کم اطلاعات راجع به افسانه ها رو کمی زیاد میکنه جالبه ببینید. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Registered User
|
سلام
این سایت خیلی اطلاعات خوبی راجع به مصر داره فقط انگلیسی زبانه حتمآ یه سر بزنید: http://www.touregypt.net/ancientegypt/ راستی کسی میدونه تلفظ و خوندن حروف هیروگلیف وزبان مصر باستان و خوندنشو از کجا میشه پیدا کرد؟؟ |
|
|
|
|
|
#29 |
|
کاربر فعال موبایل و فوتبال
|
با سلام خدمت اساتید
والا من بیشتر بعد اسرار آمیز اهرام و کلا مصر باستان رو دوست دارم ... منابع خوب در این مورد بجز منابعی که مرحمت کردید اگر موجوده مارو هم بی نصیب نذارید |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Registered User
|
سلام
جگوار جان من همون منابعی که کعرفی کردم انگلیسی زبان بود رو میشناسم متاسفانه منابع ترجمه شده در مورد اسرار اهرام کمه یا اصلآ خود مصر باستان.ولی باز اگه پیدا کردم بهت میگم. |
|
|
|
![]() |
| امکانات بيشتر | |
|
|